De sista etapperna av projektet!

Vilken sommar! Vi hoppas att du har njutit av sommaren såsom vi har! Och nu är vi tillbaka till jobbet och ser verkligen fram emot att sätta ihop de sista bitarna av Strong Girls projektet.

Vi startade Strong Girls i 2016 och efter att ha drivit programmet på lokala skolor här i Umeå under två år hade vi de sista träffarna med Strong Girls innan sommaren. Nu är det dags för oss att sammanfatta och utvärdera programmet i stort. Vi har lärt oss massor om att använda idrott som verktyg för personlig utveckling och hur vi kan använda programmet inom ramen för skolans elevens val. Vi tror starkt på att alla tjejer borde få chansen att uppleva idrott och äventyr på samma sätt som våra Strong Girls-deltagare har fått göra. Det kommer vi att fortsätta arbeta för under resten av året!

IMG_4710.JPG

Vi producerar för närvarande en Strong Girls film och håller även på att skriva en ”Strong Girls-handbok”. Handboken kommer att innehålla vår filosofi kring idrott för tjejer samt lägga fram en ny strategi för att erbjuda tjejer skolidrott på ett helt annat sätt som engagerar dem samt stödja deras utveckling och välmående.

Den kommer att innehålla steg-för-stegvägledning om hur man kan starta och driva Strong Girls på din skola kopplat till kursplan. Handboken kommer att släppas i slutet av året, tidigare om vi hinner! Vår plan är också att, utöver handboken, erbjuda Strong Girls-utbildningar så att vi kan stötta nya skolor i att starta upp programmet utifrån deras specifika förutsättningar och behov. Vi kommer också att fundera över vilket annat stöd de skolor som tar upp programmet kommer att behöva, och undersöka möjligheterna lokalt för samarbete med föreningar, förbund och kommuner, samt utveckla kontakterna i andra delar av Sverige. Men för närvarande fokuserar vi på att skriva!

strong girls logo + vi skapar.jpg