Banner Strong Girls_01.png

Så funkar det

 

 

Strong Girls bygger på partnerskap med lokala skolor och idrottsföreningar. Vi kommer till er verksamhet, lyssnar in era behov och erbjuder vårt program för tjejerna inom ramen för skolans egen inriktning. Vi erbjuder även utbildning för idrottslärare för att på så vis kunna skapa ett mer skräddarsytt Strong Girls-program just för er verksamhet.
 

 

Strong Girls Program

Programmet startar samtidigt som terminen startar (i mitten av augusti) och vi jobbar nära skolan för att skapa rätt förutsättningar och möjligheter att inspirera tjejerna att våga anmäla sig till Strong Girls. 

Under programmet får tjejerna testa på alltifrån tyngdlyftning och ishockey till MTB och Rollerderby. Vanligtvis träffas tjejerna en gång i veckan och får coachning och pepp från ledare och andra kvinnliga förebilder. Som deltagare behöver du inte ha tränat innan för att kunna delta – det är helt på dina villkor. I slutet av programmet åker alla deltagare och campar med utomhusaktiviteter och teambuilding – och sen avslutas programmet med en fest för att ge tjejerna möjlighet att fira sina framgångar tillsammans!

Kontakta oss om du vill ha Strong Girls på din skola. Genom oss kan ni erbjuda era elever ett innovativt och holistiskt angreppssätt för att stärka unga tjejers engagemang, självförtroende och ledarskapsförmågor. Med Strong Girls ger ni dem verktygen och modet att satsa på sina drömmar - och göra verklighet av dem.

 

Vad får deltagarna med sig?

Genom programmet får deltagarna möjlighet att:

• Lära sig sätta upp egna mål och gränser
• Formulera och uttrycka egna tankar, idéer och åsikter
• Utveckla laganda och förmåga att coacha andra
• Skapa verktyg för att hantera svåra situationer och känslor
• Lära sig konflikthantering och att bemöta andras perspektiv
• Sätta upp egna mål och skapa förutsättningarna för att nå dem
• Hitta balansen mellan drivkraft och att ha kul i sin idrott
• Reflektera över ideal, normer, värderingar och sin egen roll i samhället

 

Jag vill veta hur jag kan starta Strong Girls på min skola eller hur min förening kan bidra.

 
jag är